Bonkers

Bonkers is een tactisch spel voor twee (of drie) spelers. Tijdens het spel probeer je vijf of zes knikkers van jouw kleur op een rij te krijgen. Elke keer dat je dat lukt, scoor je 1 tot 4 punten afhankelijk van hoeveel knikkers je op een rij hebt en van welke kleur! Wie het eerst 12 punten haalt wint het spel. Als speler speel je met zwart of wit, maar let op, rood is van beide spelers! Ook daarmee kun je dus vijf of zes op een rij maken, maar helaas kan jouw tegenstander dat ook…

Het spel start met een leeg bord. Elke speler heeft twaalf knikkers van zijn eigen kleur (zwart of wit, de rode knikkers volgen later). Plaats om de beurt een knikker op het speelbord en probeer zo tactisch mogelijk vijf of zes op een rij te krijgen!

Als alle knikkers geplaatst zijn, worden de lege vakjes (dat zijn er twaalf) gevuld met de rode knikkers en kan het tweede deel van het spel beginnen! De speler die het spel begonnen is door de eerste knikker te leggen, mag ook deze fase als eerste beginnen.

Als je aan de beurt bent mag je een rij ‘duwen’. Alle knikkers verschuiven een plekje. De knikker die er aan het uiteinde afrolt, plaats je terug op de plek waar je bent gaan duwen. Je mag horizontaal of verticaal duwen. Maar je kunt zowel horizontaal, verticaal als diagonaal punten scoren! 

Je scoort punten door vanaf de bewogen knikkers te kijken of er een nieuwe vijf of zes op een rij is gevormd. Eigen kleur scoort beter dan rood. En let op! Als je per ongeluk vijf of zes op een rij voor jouw tegenstander maakt, gaat zijn teller ook om hoog.

Wie haalt als het eerst 12 punten?

Veel plezier!

Bonkers kost € 69,-. Daarvoor krijg je een handgemaakt houten speelbord, de knikkers, de spelregels en een handige opbergtas! 

Meer info? Neem gerust contact op!