Sjurling

Sjoelen is zo 2019. Nu is er sjurling! Het spel doet denken aan sjoelen omdat de gooi beweging en de schijven er erg op lijken, maar daar stopt de vergelijking verder. Sjurling is een spel waar bij je om de beurt een steen in het spel brengt en daarbij zo dicht mogelijk bij het gat aan het einde van het bord probeert te spelen. Het bord is 2,50 meter lang! Bij het gooien moet je achter het bord blijven staan en door middel van een schuifbeweging jouw steen in het spel brengen. Elke speler heeft acht schijven om te spelen. 

Als de steen in het gat aan het eind van het bord komt, mag je de steen opzij leggen. Deze steen vertegenwoordigt aan het eind van het spel 20 punten. Stenen die in de binnenste cirkel bij het gat liggen (lijn is in) zijn 15 punten waard, de ringen daar omheen 10 en 5 punten. Ligt een steen in de goot om het bord heen? Dan krijg je voor die steen een punt aftrek!

Als een steen de bodem van het gat raakt telt dat! De steen leg je op zij en telt pas aan het einde van het spel verder mee. Hebben beide spelers alles gegooid? Dan tel je allebei je score. Het verschil tussen deze twee scores is het eindresultaat van de ronde. Voorbeeld. speler A scoort 25 punten, speler B scoort 8 punten. Speler A mag nu een resultaat van 17 punten noteren.

Wie bereikt als eerste 100 punten of meer? Die mag zich tot winnaar van sjurling uitroepen!

Veel plezier!

Sjurling kost € 199,-. Daarvoor krijg je een houten speelbord, handgemaakte houten speelstukken en de spelregels. En nu maar hopen dat je ruimte genoeg hebt thuis! 🙂

Meer info of wil je Sjurling bestellen? Neem gerust contact op!