Dobble Trouble

Dobble trouble is een dobbelspel met een bijzonder spel element. Het draait bij de spel niet alleen om de waarde van de dobbelsteen die je gooit maar het gaat misschien nog wel meer om de exacte locatie van die dobbelsteen!

Het speelbord doet denken aan een liggend dartbord. En zo werkt het min of meer ook! Als je aan de beurt bent gooi de dobbelstenen van buiten het speelbord in het bord en probeer je te mikken op het vak wat je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een groene dobbelsteen op een groen vlak hebt weten te gooien mag je de waarde van de dobbelsteen invullen op jouw scoreformulier!

Je mag als je aan de beurt bent jouw rode en groene dobbelstenen in het speelbord gooien. Dit mag één voor één of alles in één keer of welke combinatie dan ook. Maar voordat je gooit mag jouw tegenstander eerst de drie zwart dobbelstenen in het bord gooien. Een zwarte dobbelsteen blokkeert het vak waar de dobbelsteen in ligt! Ai! Tijdens het spel kun je wel proberen de zwarte dobbelstenen van hun plek te gooien als ze in de weg liggen. Mikken en gaan!

Het spel speel je beurtelings. Elke beurt vul je een waarde in in het geworpen vak, of je moet iets wegstrepen als je het niet hebt kunnen gooien. Heb je alles ingevuld? Dan krijg je aan het eind van het spel 10 bonuspunten!

In de foto hier boven zie je bijvoorbeeld dat het gelukt is om een groene dobbelsteen met de waarde 10 in het vak ‘groen’ te krijgen. Een prachtige score. Noteren maar! 

Tel je punten bij elkaar op en degene met de meeste punten wint het spel!

Veel plezier! 

Dobble Trouble is alleen te bestellen op aanvraag. Wil je meer weten of een prijsopgave ontvangen? Neem dan gerust contact op!