Collision

Collision is een tactisch spel voor twee spelers. De spelregels zijn eenvoudig en snel uitgelegd. Je kunt dus snel beginnen met spelen. Maar, het spel echt in de vingers krijgen is zo makkelijk nog niet!

Beide spelers starten in een hoekpunt van het bord en proberen door beurtelings een zet te doen als eerste het centrum van het bord te bereiken. 


Elke speler kiest er beurtelings voor zijn pion of een hulpstuk te verzetten of één van zijn hulpstukken te plaatsen op het speelbord. Als er geen hulpstuk meer geplaatst kan worden, moet je dus jouw pion of één van jouw hulpstukken verzetten.

Als je er voor kiest een hulpstuk te plaatsen, mag dat overal op het bord op een vakje naar jouw keuze. Maar, er moet altijd een weg overblijven voor je tegenstander om uit zijn positie te kunnen komen en een weg overblijven om het centrum te bereiken. Kortom, je mag zowel de pionnen als het centrum van het bord niet insluiten door het plaatsen van een hulpstuk.

Als je er voor kiest een speelstuk te verplaatsen is dat per beurt één speelstuk (een pion of een hulpstuk). Zowel de pionnen als de hulpstukken kunnen verplaatst worden door middel van het stuiterprincipe. Als er eenmaal een beweging ingezet wordt in een horizontale of verticale richting (diagonaal is niet toegestaan) stopt deze beweging pas als de pion (of het hulpstuk) ergens tegen aan botst. Dit kan de rand van het bord zijn, een hulpstuk of de pion van de andere speler. Daarna mag in dezelfde beurt opnieuw een beweging worden ingezet in horizontale of verticale richting. Dit herhaal je net zolang tot je er als speler voor kiest na een botsing geen nieuwe beweging meer in te zetten. Je beurt is dan afgelopen. Maar, er moet altijd een weg overblijven voor je tegenstander om uit zijn positie te kunnen bewegen en een weg overblijven om het centrum te bereiken. Kortom, je mag zowel de pionnen als het centrum van het bord niet insluiten. Hulpstukken botsen ook op het centrum vlak. De pion stopt zijn beweging juist op het centrum vlak.

De eerste speler die het centrale vlak van het bord met zijn pion bereikt wint het spel.

Veel plezier!

Collision kost € 59,-. Daarvoor krijg je een houten speelbord, handgemaakte houten speelstukken, de spelregels en een handige opbergtas! 

Meer info of wil je collision bestellen? Neem gerust contact op!