Guerre de boules

Een super leuk buitenspel gebaseerd op jeu de boules voor 2 of 3 spelers, of te spelen in een team!

Het is oorlog en niet zo maar oorlog, het is ‘guerre de boules’ (frans voor ballen-oorlog)! Iedere speler staat klaar om met zijn ballen de oorlog aan te vangen en de strijdtorens aan te vallen. Wie heeft er het beste tactische inzicht en gooitalent en weet als eerste 21 punten of meer te halen?

Guerre de boules is een spel voor twee of drie spelers (je kunt het spel ook in teams spelen!). De spelers gaan de strijd aan door over meerdere rondes punten te scoren door het nauwkeurig werpen van zijn ballen én het tactisch omgooien van de torens! Elke speler heeft zes ballen met waarde één tot en met zes en mag zelf bepalen in welke volgorde deze ballen gegooid worden. In het veld staan drie torens met de rode kant naar boven, geplaatst op een torenprikker. Elke keer als één van deze torens omgegooid wordt, wordt deze teruggeplaatst op de torenprikker, maar met de andere kleur naar boven! Als de rode kant naar boven staat, is de toren ‘uit’. Als de groene kant naar boven staat, is de toren ‘aan’. Als alle ballen gegooid zijn kunnen er punten gescoord worden voor de bal die het dichtst bij een toren ligt, maar alleen als de toren met zijn groene kant naar boven staat en dus ‘aan’ staat. Er is een bonus te verdienen als je een bal van jouw kleur het dichtst bij de toren van jouw kleur weet te krijgen.

Degene die na meerdere ronden als eerste 21 punten of meer scoort, wint het spel! 

Een spel wat niet mag ontbreken in jouw campingverzameling. Ideaal voor op een grasveld en een garantie voor veel speelplezier.

Veel plezier! 

Guerre de boules is alleen te bestellen op aanvraag. Wil je meer weten of een prijsopgave ontvangen? Neem dan gerust contact op!