Six

Six is een dobbel-leg-spel voor de hele familie. Lekker dobbelen, aanleggen aan een speelveld en punten scoren! Wie scoort de meeste punten? Six kun je spelen in battle-mode of in private-mode. Het verschil is hierbij dat je in battle-mode met alle spelers aanlegt aan hetzelfde speelveld en in private-mode je aanlegt aan jouw eigen speelveld.

Bij het spel six heeft iedere speler vijf dobbelstenen. Je mag drie keer gooien en apart leggen wat je zeker wilt bewaren. Met het eindresultaat van jouw beurt probeer je zoveel mogelijk punten te scoren door aan te leggen aan het speelveld (battle-mode: één speelveld, private-mode: je legt aan jouw eigen speelveld aan). Een rij mag alleen maar bestaan uit dobbelstenen met dezelfde waarde, of juist verschillende waarde (hierbij moeten de dobbelstenen wel in de juiste volgorde liggen). Je legt de dobbelstenen of horizontaal of verticaal aan.

Je scoort voor elke nieuwe rij die je maakt het aantal dobbelstenen in die rij. Maar, de truc zit hem in de zesde dobbelsteen! Leg jij de zesde dobbelstenen aan? Dan zijn er bonuspunten te verdienen!

Welke bonuspunten kun je verdienen?
Zesde dobbelsteen? – 6 bonuspunten
Zes keer dezelfde kleur? – 6 bonuspunten
Zes keer een verschillende kleur? – 6 bonuspunten
Alle vijf de dobbelstenen in één keer aangelegd? – 6 bonuspunten
Zes keer de waarde zes? – 6 bonuspunten

Voorbeeld: Stel je gooit vijf zessen en kunt deze aan het speelveld aanleggen. Wow, dat is een mooie score! Je legt zes punten neer doordat je een nieuwe rij van zes dobbelstenen vormt (zie de foto hierboven). Maar, je scoort ook nog eens 6 bonuspunten (je legt de zesde dobbelsteen aan), 6 bonuspunten (je legt zes zessen neer), 6 bonuspunten (je legt alle vijf de dobbelstenen in één keer weg) en helaas in dit voorbeeld niet nog ’s 6 bonuspunten voor de kleuren van de dobbelstenen. Zo hé! 24 punten of 30 punten. Bam! Dat is nog ’s scoren!

Als je beurt voorbij is, vul je jouw hand weer aan tot 5 dobbelstenen door blind het benodigde aantal dobbelstenen uit de zak te halen.

Als iemand al zijn dobbelstenen kwijt is en de zak is leeg, dan hebben de andere spelers nog een na-beurt. Wie scoort er de meeste punten?

Veel plezier!

Six kost € 59,-. Daarvoor krijg je een 72 dobbelstenen, de spelregels en een handig opbergzakje!

Meer info of wil je six bestellen? Neem gerust contact op!